Vliegvakantie Griekenland

In drie uur tijd op paradijselijk eilanden

Paradijselijke eilanden omringd door azuurblauwe zee op slechts drie uur vliegen vanaf Nederland. Een vliegvakantie naar Griekenland brengt je in mum van tijd in een andere wereld. Niet alleen strandaanbidders kunnen aan de Griekse kust hun hart ophalen, ook natuur- en cultuurliefhebbers komen ogen te kort. Griekenland is een droombestemming voor ieder type vakantieganger. Waar moet je zijn voor jouw perfecte vakantie in Griekenland?


Zon, zee en zaligheid

Met ruim 1700 eilanden en een kustlijn van meer dan 15.000 km, is het strand nooit ver te zoeken. De mooiste zandstranden zijn te vinden op Corfu, de noordkust van Kreta, het zuiden van Rhodos en de kleinere eilanden Skiathos en Mykonos. Ook je kun met de boot op zoek naar onbekende eilandjes met stille baaien en ongerepte stranden.


Feesten op de eilanden

Na een paar glaasjes ouzo dans je overal in Griekenland gezellig mee in de Sirtaki, maar voor het wilde uitgaansleven moet je in Chersonissos en Kos-Stad zijn. De discotheken in Chersonissos hebben een grote aantrekkingskracht op jongeren uit heel Europa, terwijl het uitgaanspubliek in Kos wat ouder is. Beide steden zijn volledig ingesteld op de groot stroom feestende toeristen en komen vooral rond middennacht tot leven. Voor rustzoekers is het dan ook een aanrader deze plaatsen te vermijden.


Natuur en sport

Het Griekse landschap is zeer gevarieerd. Vooral in het binnenland zijn prachtige, ongerepte natuurgebieden te vinden. Een aanrader is het beschermde Nationaal Park in Traki, vlakbij de Turkse grens, waar vele unieke diersoorten, zoals linxen en visotters, leven. Ook een aantal eilanden, zoals Rhodos en Thassos, heeft zeer indrukwekkende, ruwe natuur. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Verder zijn op de Griekse eilanden vele watersportmogelijkheden.


Cultuursnuiven

Voor wie zich wil onderdompelen in de Griekse cultuur is er keus genoeg. Met de vele overblijfselen uit de Griekse oudheid is het heerlijk cultuur snuiven. Hoogtepunten zijn de opgravingen van de Minoïsche beschaving in Knossos op Kreta, Olympia, bakermat van de Olympische Spelen, op de Peleponessos en de Akropolis in Athene met vele beroemde tempels. Daarnaast zijn er veel ongerepte dorpjes te vinden in zowel het binnenland als op de eilanden, waar de tijd lijkt hebben stil gestaan en oude tradities nog in ere worden gehouden.

Tips Vliegvakantie naar Griekenland