Vakantie Griekenland

Een veelzijdige zonvakantie

In Griekenland geniet u van een veelzijdige zonvakantie. Of u nu kiest voor een van de vele eilanden zoals Kreta of een verblijf op het Griekse vasteland, u zult betoverd worden door de imposante bezienswaardigheden uit de Oudheid en schoonheid van de natuur.

Ontdek bijvoorbeeld de kenmerkende witte bebouwing van de Cycladen, of trek de natuur in tijdens een wandelvakantie in de regio Epirus, waar zich de diepste kloof van de wereld bevindt. Kies uw eigen Griekenland reis!


Veelzijdig Griekenland

Griekenland ligt in het Middellandse Zeegebied en is een unieke mix van eilanden en het vasteland met culturele bezienswaardigheden. Het vasteland wordt omgeven door maar liefst drie zeeën: de Egeïsche Zee in het oosten, de Ionische Zee in het westen en in het zuiden de Middellandse Zee. Verkoeling is dus nooit ver weg tijdens een vakantie in Griekenland.


Van Knossos tot Limnoupolis op Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en herbergt naast fijne zandstranden ook talrijke culturele bezienswaardigheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Knossos, waar u het mythische paleis van Koning Minos kunt bewonderen. Hier werden volgens de oude Griekse mythe Atheense kinderen geofferd aan de Minotaurus die in het doolhof bij het paleis woonde en verslagen werd door de jonge held Theseus. Vergeet uw bolletje rode wol niet om weer uit het doolhof te geraken bij een bezoek aan Knossos!

Op familievakantie? Dan vindt u vooral gading in kleine dorpjes zoals Georgioupolis en Agia Marina. Vanuit hier bent u binnen no time bij Limnoupolis, het grootste waterpark van Kreta. In de avond geniet u van Griekse salades, gegrilde sardientjes en gevulde tomaten met rijst. ‘Kaliorexi!'


Eilandhoppen langs de Cycladen

De Cycladen vormen een eilandengroep in het zuidoosten van Griekenland, waarvan de bekendste de eilanden Mykonos, Paros, Naxos en Santorini zijn. De kenmerkende witte bebouwing met blauwe daken en torentjes steken fel af tegen het zonlicht, wat zorgt voor een uitstekend decor voor een veelzijdige vakantie in Griekenland.

Een ideale manier om deze indrukwekkende eilanden te verkennen is tijdens een rondreis langs de Cycladen, waarbij u tijdens het eilandhoppen in Griekenland deze pareltjes in de Egeïsche Zee kunt ontdekken. In Mykonos-stad slentert u door de smalle straatjes van, dat speciaal zo is aangelegd om de stad gemakkelijk tegen piraten te kunnen verdedigen. In Naxos-stad installeert u zich aan het eind van de dag op een van de vele terrasjes met een glaasje wijn of een ouzo, terwijl u geniet van het spectaculaire aanzicht van de zon die langzaam in zee verdwijnt.


Hoogste bergen en diepste kloven

Naast oude historie is Griekenland ook rijk aan een prachtige natuur. Wandelliefhebbers zullen zich bijvoorbeeld uitstekend vermaken in het noordwesten van het Griekse vasteland, in de regio Epirus.

Trek er op uit voor een lange wandeling of mountainbiketocht. De paden leiden u door een prachtig natuurgebied langs bergen en diepe dalen, over boogbruggen bij kristalheldere beekjes en riviertjes. Tussen de hoge bergen liggen diepe kloven. Het hoogtepunt van uw vakantie in Griekenland is een wandeling door de Vikoskloof, welke in het Guinness Book of Record met haar ruim 1.000 meter diepte als het diepste dal ter wereld wordt beschouwd.

Tips Vakantie in Griekenland