Vakantie op Rhodos

Zon, vlinders en grootmeesters

Het eiland Rhodos (ook: Rodos of Ρóδος) ligt in het uiterste zuidoosten van Griekenland, op slechts een paar kilometer van het Turkse vasteland. Vanwege het zonnige klimaat is het een populaire bestemming voor strandvakanties. Rhodos heeft echter nog veel meer te bieden.Weer en klimaat

In de winter is het op Rhodos gemiddeld zo'n 15°C. In de zomermaanden komen de temperaturen regelmatig ruim boven de 30°C.


Vliegveld

Het vliegveld van Rhodos, Rhodes International Airport, wordt ook wel Diagoras genoemd. Het ligt op ongeveer 15 km van de stad Rhodos. Er pendelen regelmatig bussen tussen de luchthaven en de stad.


Openbaar vervoer

Op het eiland rijden bussen, al zij het erg beperkt. De meeste toeristen maken daarom gebruik van taxi's, waardoor het vooral in de drukke zomermaanden lastig kan zijn er één te vinden. Vanuit Rhodos is het gemakkelijk om per boot omliggende eilanden te bezoeken.


Bezienswaardigheden

De stad Rhodos heeft tal van bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse stad en de charmante haven, waar ooit de beroemde Kolossos van Rhodos moet hebben gestaan. Een bezoek aan het Paleis van de Grootmeester van Rhodos is een must als je het eiland bezoekt. In het plaatsje Lindos vind je een aantal interessante archeologische plekken, waaronder de Akropolis van Lindos. Bij de plaats Monolithos staat een kasteel van de kruisvaarders. In de vlindervallei brengen duizenden vlinders de zomer door.

Tips Op vakantie op Rhodos