Vakantie op Kos

Zon, zee en schilpadden

Het eiland Kos (Κως) is ligt op slechts 4 km van de Turkse kust en  en is ongeveer 40 km bij 8 km groot. Inde Oudheid was Kos beroemd vanwege zijn Agora, één van de grootste marktgebouwen  in die tijd. Nu is Kos een populaire vakantiebestemming, en kun je er genieten van de zon, de zee, archeologische resten van een roemrijk verleden - en de vele schildpadden die er leven.Vliegveld

Het vliegveld van Kos, Kos International Airport (ook: Hippocrates Airport), is een kleine luchthaven die midden op het eiland ligt. Het vliegveld wordt vooral gebruikt voor seizoensvluchten. Er pendelen bussen naar diverse plaatsen op het eiland.


Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Kos is nogal beperkt. Er zijn busverbindingen vanuit Kos-stad naar andere plaatsen op het eiland. Omdat Kos niet zo groot is, leent het eiland zich uitstekend om per fiets te verkennen. Fietsen zijn vrijwel overal te huur.


Bezienswaardigheden

Op het eiland vind je diverse archeologische locaties, zoals het Asclepeion, een soort sanatorium of ziekenhuis, en de ruines van het oude Gymnasium. Het echte oude Griekenland vind je terug in Lagoudi, een authentiek Grieks dorpje. Tussen Marmari en Masticharivind je het Lido Waterpark, een enrome waterspeeltuin, waar kinderen de dag van hun leven hebben. De Embros Thermae zijn natuurlijke warmwaterbronnen aan de kust, die vrij toegankelijk zijn. Uitgaan doe je in Kos-stad, waar je de vele bars en disco's vind.

Tips Vakantie op Kos