Vakantie op Corfu

Vakantieparadijs in de Ionische Zee

Corfoe (ook: Korfoe of Kérkyra) is een eiland in het noorden van Griekenland, op slechts twee kilometer van de kust van Albanië. Corfu ziet er heel anders uit dan de meeste Griekse eilanden. Dit komt omdat het eiland lang onder Venetiaans bewind is geweest. Het doet daardoor eerder Italiaans dan Grieks aan. Het eiland heeft een gevarieerd landschap en prachtige stranden, wat het tot een echt vakantieparadijs maakt.Vliegveld

Het vliegveld van Corfu, Corfu International Airport, staat ook bekend onder de naam Ioannis Kapodistrias Airport. Het ligt op slechts 5km van de stad Corfu.


Openbaar vervoer

Openbaar vervoer vind plaats met bussen. Er rijden vanuit Corfu dagelijks bussen naar andere plaatsen op het eiland. Ook zijn er busverbindingen met Athene en Thessaloniki. Er zijn bootverbindingen naar oa. Ancona, Bari, Brindisi en Venetië. Corfu is zeer geschikt om per fiets te verkennen.


Bezienswaardigheden

De stad Corfu is zeer bezienswaardig en doet Italiaans aan. Rond de Spianada, een prachtig plein, vind je terrasjes en gezellige restaurantjes en bistro's. In de tuinen van het Palaia Anaktora vind je bijzondere bomen en planten en heb je een oractig uitzich over de baai. In het paleis is een Museum voor Aziatische Kunst gevestigd, met een voor Europa unieke collectie. Voor een fantastisch uitzicht beklim je de Pantokrator, de hoogste berg van het eiland. Op de top van de berg vind je een café, waar je kunt bijkomen van de klim. 

Tips Vakantie op Corfu (Korfoe)